Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Direcţia Naţională Anticopuţie a transmis, joi seară, că în urma finalizării perchezițiilor efectuate de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Suceava în cele trei dosare penale privind constituirea unor rețele pentru obținerea de permise și facilitarea înmatriculărilor auto în județul Suceava, au fost ridicate importante sume de bani și bunuri în valoare de peste un milion de euro. Astfel, procurorii au ridicat 1.225.000 euro; 790.000 lei; 12.000 dolari; 1.500 lire sterline; 37 ceasuri de lux; 21 de brățări, 18 lanțuri și 4 pandantive de aur; 8 autoturisme de lux. O parte din banii erau ascunşi în găleţi.

Potrivit unui comunicat de presă oficial, în cele trei cauze, procurorii anticorupție desfășoară cercetări în legătura cu comiterea, de către mai mulți funcționari publici – printre care și polițiști – a următoarelor infracțiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, constituirea unui grup infracțional organizat, spălarea banilor.

DNA a informat că, în perioada 2018 – 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională în care, alături de polițiști și funcționari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto și angajați ai Registrului Auto Român (R.A.R.). Gruparea ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani, pe două paliere: în legătură cu susținerea și promovarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Modul de funcționare al acestui grup s-ar fi axat, în primul rând, pe coordonarea și planificarea activității de examinare practică a candidaților într-o asemenea manieră încât să asigure promovarea contra unor sume de bani cuprinse între 300-1.500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.

Concret, persoanele care nu aveau acces direct la examinatori, în cazul în care doreau să le fie facilitată promovarea probei practice pentru un anumit candidat, trimiteau în dimineața zilei de examinare sau anterior, numele persoanelor care urmează să susțină proba practică pentru permisul de conducere, însoțite de o copie/fotografie a cărții de identitate. Ulterior, un angajat al serviciului permise… Continuarea, pe Jurnal FM


Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here