Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților îndeamnă clericii și monahii să respecte cu strictețe măsurile de prevenire împotriva răspândirii Sars-Cov-2 și să intensifice activitățile de prevenire a răspândirii Covid-19. Acest îndemn vine după ce Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a transmis instituției o adresă în acest sens. În comunicatul semnat de comisarul-șef de poliție Adrian Buga, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, se precizează că „având în vedere dinamica contextului epidemiologic actual, se impune intensificarea activităților de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 și responsabilizarea tuturor factorilor activi cu atribuții în gestionarea acestei problematici, în vederea dispunerii măsurilor de prevenție sanitară”.

Șeful Poliției Județene Suceava face referire și la cadrul legislativ în vigoare privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. „Personalul clerical are în aceste momente, mai mult ca oricând, un rol puternic de formator de opinie și are capacitatea de a responsabiliza populația cu privire la normele de siguranță sanitară. În acest context, vă adresăm rugămintea de a readuce la cunoștința personalului clerical, prin canalele dumneavoastră de comunicare, necesitatea promovării respectării legalității organizării activității religioase și dispunerii măsurilor opozabile enoriașilor și credincioșilor”, se spune în comunicatul transmis de Inspectoratul Județean de Poliție Suceava către Arhiepiscopia Sucevei.

 Comisarul-șef de poliție Adrian Buga explică faptul că demersul instituției pe care o conduce „are la bază o cazuistică recentă care evidențiază faptul că în unele comunități, în special în mediul rural, personalul bisericesc nu manifestă suficientă preocupare față de această problematică, vulnerabilizând comunitățile deservite”. El a arătat că recent, în spațiul public au apărut imagini cu privire la slujbe religioase și alte manifestări la care credincioșii nu poartă mască sanitară, iar locașurile de cult nu asigură substanțe dezinfectante. Concret, în comunicat se face referire la un eveniment de pe 25 octombrie, desfășurat la Câmpulung Moldovenesc, și la un altul desfășurat pe 10 iulie, la Dorna Arini, cazuri în care polițiștii și jandarmii au aplicat amenzi.

Șeful IPJ Suceava a cerut Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să solicite clerului să respecte legea pentru „a grăbi reluarea cât mai curând a stării de normalitate și siguranță sanitară. Vă mulțumim pentru efortul făcut și înțelegerea pe care o manifestați în contextul epidemiologic actual și considerăm înțelepciunea personalului clerical o componentă definitorie spre un deznodământ fericit cât mai grabnic”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here