Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Rezumatul transmis de Raed Arafat senatorilor din Comisia juridică

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a transmis luni senatorilor din Comisia juridică un document,  care conține un rezumat al măsurilor legislative privind carantina și izolarea în alte țări europene în caz de epidemie. Exemplele oferite de Arafat sunt Finlanda, Austria, Irlanda, Marea Britanie, Slovenia și Suedia.
   Informațiile au fost solicitate sâmbătă de președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, după ce PSD a suspendat lucrările Comisiei juridice unde era dezbătut proiectul de lege privind izolarea și carantina, adoptat joi seară de Camera Deputaților.
După decizia Curții Constituționale, în România nu mai există bază legală pentru internarea obligatorie și carantinarea celor infectați cu coronavirus sau a celor suspecți.
     Mai mult, peste 500 de astfel de persoane au părăsit spitalele și centrele de carantină sau au ieșit din izolarea la domiciliu în lipsa bazei legale.
Asta în condițiile în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a cunoscut o creștere accelerată în ultimele zile, sâmbătă înregistrându-se un record absolut de 698 de bolnavi.
Adoptarea proiectului privind carantina și izolarea a devenit o urgență.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here