Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat, joi seara, că moştenitorii familiei Sturza au donat un conac și un teren de 150.000 de metri pătrați, situate în Liteni, judetul Suceava. Proprietățile vor fi folosite de Ministerul Culturii pentru a dezvolta un centru pentru restauratorii culturali.

O hotărâre de Guvern cu o valoare simbolică aparte, pentru că reprezintă aprobarea unei donaţii făcute de moştenitorii familiei Sturza, este vorba de un conac, cu un teren aferent de aproximativ 150.000 de metri pătrați, în  Liteni, judeţul Suceava, donaţie făcută către Ministerul Culturii, unde Ministerul Culturii urmează să dezvolte un centru de formare pentru restauratorii culturali. Este o donaţie importantă în domeniul cultural pe care Guvernul a adoptat-o prin acest act normativ în şedinţa de guvern de astăzi (joi, 21 mai – n.red.)”, a anunțat Dancă.

Imobilul este înscris în Lista Monumentelor Istorice a județului Suceava cu denumirea Casa Vârnav Liteanu. Casa boierească, ridicată în secolul al XVIII-lea, este în prezent în proprietatea unui descendent al domnitorului Moldovei Ioniță Sandu Sturdza, aflat în Germania. Ministerul Culturii urmează să încheie un contract de donație cu proprietarii, iar clădirea de patrimoniu să parcurgă un amplu proces de restaurare… Continuarea, pe Jurna FM

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here