Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Profesorii nu vor fi afectați de noul cadru pe care Guvernul îl gândește pentru sectorul bugetar, care prevede o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, potrivit HotNews.ro.

„În ceea ce privește profesorii, mai ales că este nevoie de o creștere a activității lor pe final de an școlar și pentru pregătirea tuturor examenelor, acest mecanism nu li se va aplica. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice”, a spus Orban.

Despre anul școlar în curs, primul ministrul spune că acesta „se va încheia”: „Nu există niciun pericol legat de încheierea anului școlar, de susținerea examenelor”.

În ceea ce privește mecanismul şomajului tehnic parţial gândit pentru bugetari și care a fost anunțat în urmă cu o zi, Ludovic Orban a argumentat că este „nevoie de solidaritatea românilor în fața crizei”.

„Principiul solidarității trebuie să fie valabil pentru toți angajații, inclusiv în sectorul public”, a spus Orban, care a invocat atât „considerente epidemiologice”, legate de limitarea pandemiei, cât și resursele mult diminuate ale bugetului.

„Este o măsură de bun simț ca și în sectorul public să existe o formă de a restrânge activitatea, mai ales unde se poate”, printr-un mecanism de bun simț în care angajații se împart în două jumătăți, urmând ca jumătate să lucreaze 15 zile, iar următoarele 15 zile să stea acasă în șomaj tehnic”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here