Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat aseară la Antena3, că în Suceava sunt circa 1.000 de persoane asimptomatice, cu coronavirus, care circulă liber şi pot transmite boala. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care municipiul a fost pus în carantină. Tătaru a mai spus că trebuie identificate acele persoane asimptomatice, pentru a nu mai propaga virusul.

Întrebat care sunt motivele pentru răspândirea coronavirusului în județ, ministrul Sănătăţii a afirmat că „infectarea s-a produs masiv printr-o serie de nereguli comune„. Potrivit ministrului, „personalul medical nu a depistat la timp, ori nu a procedat corect, ori a crezut că nu se poate întâmpla”.

Considerăm că acolo sunt foarte mulți asimptomatici în oraș, care nu sunt internați”, a adăugat Nelu Tătaru. Acesta a mai declarat că la Suceava au fost și greșeli de management, dar și greșeli de dotare cu echipament. În plus, nu s-a făcut instrucția personalului medical și au fost și pacienți care nu au respectat regulile de izolare.

„Toate acestea au dus la situația pe care o avem astăzi. Când am plecat de la Suceava, am analizat și am plecat cu decizia de a propune această măsură (carantină = n.red.) în funcție de evoluția din ultimele zile”, a precizat ministrul.

Tot luni, Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat că alte 13 persoane, internate la Spitalul Judeţean Suceava, au murit din cauza coronavirusului. Decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie, însă diagnosticarea cu COVID-19 a fost făcută în cursul zilei de luni, 30 martie.

„Am solicitat ca tot ce înseamnă deces să fie testat. Testele sunt foarte multe din zona Sucevei și raportările s-au făcut imediat ce au venit rezultatele. Nu am vrut să ascundem absolut nimic. Le-am prezentat și la patru-cinci zile, exact în momentul în care au venit rezultatele, și le-am trecut ca și deces la persoanele infectate cu Covid-19”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here