Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

România a ajuns la 2.109 cazuri de coronavirus și a intrat oficial în Scenariul 4

Suceava a devenit oraș închis, alături de alte opt comune din jurul orașului. Transportul în comun se întrerupe, intră doar mărfuri și persoane care au activități economice, de securitate sau de administrație publică. Marcel Vela a anunțat măsurile de închidere a orașului Suceava și a celor opt comune care se află în jurul orașului vin după ce s-a descoperit că din cei 2109 de oameni depistați cu coronavirus, 593 sunt din Suceava. 22 de oameni au murit cu diagnosticul Covid-19, 13 fiind anunțați la finalul zilei de luni.
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut azi-noapte, după ora 23.00, o conferință de presă în care au prezentat Ordonanțele Militare nr. 5 și 6 emise de autorități.
Ordonanța nr. 6 prevede intrarea Sucevei în carantină totală
Astfel, potrivit Ordonanței Militare nr. 6, se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe.
De asemenea, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.
Va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă.
Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.
CJ Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.
Declaraţiile de la MAI vin și după ce autorităţile au raportat abia luni seară 13 decese de Covid-19, toate înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Suceava, deși oamenii au murit, de fapt, în perioada 22-29 martie. Acest lucru ar confirma faptul că numărul real al deceselor de Covid-19 este mult mai mare decât cel raportat oficial.
Ordonanța nr. 5: suspendarea zborurilor spre Italia și Spania se prelungește
Prin Ordonanța Militară nr. 5 se prelungește măsura suspendării zborurilor spre și dinspre Spania și Italia pentru încă 14 zile. Sunt exceptate zborurile umanitare, zborurile de stat sau cele medicale.
De asemenea, persoanele care părăsesc carantina vor fi obligate să reia carantina, să plătească toate costurile și vor răspunde penal pentru fapta lor.
Cele mai importante declaraţii care trebuie reținute aparțin:
Domnului Bogdan Despescu – A fost emisă Ordonanţa militară numărul 5 din 30 martie care prevede:
  • Prelungirea suspendării  zborurilor efectuate spre Italia şi din Italia şi spre Spania şi din Spania, pentru 14 zile, începând cu 6 aprilie 2020.
  • Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate vor fi obligate să reia ciclul de carantinare și vor suporta cheltuielile de carantinare şi vor răpunde penal
  • S-a completat articolul 4 din Ordonanţa Militară 4: Prevederile nu se aplică piloţilor de aeronave şi personalului navigant care zboară către şi din zonele galbene şi celor care nu părăsesc incinta avionului
Raed Arafat: Potrivit datelor Centrului national de conducere şi coordonare a intervenţiei, 2.109 cazuri erau confirmate în ţară, la ora 20.
Totodată, erau confirmate 65 de decese cauzate de COVID-19. Din cele 2.109 cazuri confirmate, 593 se află în municipiul Suceava. În urma analizei INSP şi în urma discuţiilor, s-a considerat din punct de vedere medical că trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei
Ministrul de interne, Marcel Vela: Ordonanţa nr. 6 prevede ca municipiul Suceava să intre în carantină
În această seară s-a luat o decizie extrem de importantă.S-a  emis Ordonanţa numărul 6 privind instituirea măsurii de carantinare a judeţului Suceava. Cele mai importante articole sunt următoarele:
  • Se instituire pe perioada stării de urgenţă măsura de carantinare a judeţului Suceava şi a localităţilor limitrofe: Adâncata, Salcea, Ipoteci, Bosanci, Moara…. Se instiutie pe perioada stării de urgenţă o zonă de protecţie.
  • În zona carantinată este permisă intrarea şi ieşirea pentru transportul de măfuri pentru aprovizionarea populaţiei, accesul personalului care desfăşoară activităţi în domeniul securităţi publice, comunicaţiilor, transporturilor, sanitar etc.
  • În zona de protecţie este interzisă circulaţia între localităţi a persoanelor ce aparţin altor categorii profesionale.
  • Aplicarea măsurilor de verificare şi control se realizează de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale.
  • Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar cu avioane care asigură servicii medicale de urgenţă şi de aprovizionare.
La ultima raportare, numărul morţilor de coronavirus a urcat la 65. Doar luni seara au fost anunţate 13 decese noi. România depășește 2000 de cazuri de infectare
Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus
România se apropie de Scenariul 4. Ce schimbări ar putea implica. Tătaru: Cei cu simptomatologie uşoară şi medie, trataţi acasă
Luni sau marţi, România va depăşi numărul de 2.000 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 şi va trece în scenariul 4. Anunţul a fost făcut de preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.
România are deja peste 1.500 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 , iar în condiţiile în care zilnic apar cel puţin 200 de cazuri, intrarea în scenariul 4 al pandemiei e o chestiune de zile.
„Vrem să-i ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie uşoară şi medie. Tot la fel, propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar infectaţi cu coronavirus să poată să rămână în unităţile spitaliceşti, să trateze pacienţii de coronavirus. Avem mai multe facilităţi pe care să le cerem prin ordonanţă şi pentru unităţile sanitare, să se poată face angajări direct, fără concurs, să se poată mări organigramele la direcţiile de sănătate publică şi sanitare, sunt multe propuneri pe care fiecare minister le face şi din aceste propuneri , ele sunt făcute publice şi oficiale printr-o ordonanţă militară”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Realitatea Plus .
Alexandru Rafla a precizat că bolnavii infectaţi cu SARS-Cov-2 ar putea fi trataţi şi la hotelurile unde sunt carantinaţi sau în spaţii special amenajate, nu neapărat la domiciliu.
„Probabil că luni sau marţi o să fm în această situaţie. Scenariul 4 presupune măsuri suplimentare care să nu aglomereze spitalele, presupune şi deja cred că săptămâna viitoare , la începutul săptămânii, va fi adoptată o hotărâre care să prevadă că cazurile uşoare se tratează acasă sau în alte condiţii de izolare, pentru că aceasta este politica care previne colmatarea spitalelor şi permite tratarea exclusvă a pacienţilor care au forme severe ale bolii în spital. Ar putea fi tratate acasă sau în spaţii amenajate, cum sunt hotelurile, sunt spaţii foarte bine amenajate acolo, personalul medical verifică periodic starea loc de sănătate, dacă se agravează sunt transferaţi la spital, dacă nu sunt doar monitorizaţi şi în momentul în care devin negative două teste consecutive pot să plece acasă”, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, la Digi 24.
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie nu exclude, în scenariul 4, închiderea unor oraşe sau localităţi.
„Dacă există o creştere locală extrem de puternică a cazurilor, atunci trebuie să iei o măsură de genul acesta (să închizi oraşele -n.r.). Gândiţi-vă că şi în nordul Italiei au fost la început 12 localităţi care au fost practice închise astfel încât s-a redus circulaţia persoanelor la localităţile învecinate”, a mai spus Rafla.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here