Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Declarația de presă a Președintelui României la Palatul Cotroceni

Președintele României a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în care a prezentat principalele măsuri prevăzute în decretul de declarare a stării de urgență.

Principalele măsuri cuprinse în decret:

Școlile vor fi închise, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă.

Pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență.

Prevederile legii pentru privind acordarea unor zile libere părinților, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților din penitenciare, sănătate și altor categorii stabilite după caz. Aceste categorii au însă dreptul la o majorare a salariului.

În structurile MAI, în unitățile sanitare, să pot face angajări fără concurs, pentru a suplimenta personalul medical în concordanță cu nevoile apărute.

În domeniul economic, Guvernul poate adopta măsuri de susținere a operatorilor economici din domeniile afectate de Covid-19 și va anunța în curând pachetul de soluții pregătit.

În această perioadă, activitatea de judecată va continua doar în cauzele urgente. Lista acestor cauze se stabilește de ÎCCJ, iar Consiliul Superior al Magistraturii va da îndrumările necesare unei practici unitare.

Sursa: biziday.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here