Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere. 1000 de vehicule controlate, 34 de permise reținute și 550 de amenzi aplicate

O amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere a avut loc joi, pe raza judeţului Suceava, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Direcției Rutiere – IGPR, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, precum şi poliţiştii rutieri din Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Neamţ, Maramureș şi Botoşani au executat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

Potrivit IPJ Suceava, peste 120 de polițiști au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, fiind verificate peste 1000 de vehicule. Totodată, au fost aplicate 550 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 305.008 lei și au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depășiri neregulamentare și alte abateri.

Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a polițiștilor, fiind reținute 16 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni, toate la regimul rutier.

În cadrul acțiunii au fost depisați doi cetăţeni moldoveni efectuând transport de persoane pe ruta Republica Moldova – Italia şi Republica Moldova – Marea Britanie, fără a fi autorizaţi. Cei doi au fost sancţionaţi cu 4000 lei fiecare şi au fost retrase plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale vehiculelor.

Astfel de acțiuni cu efective sporite, desfășurate în colaborare cu structurile de poliție rutieră din județele învecinate vor continua, siguranța rutieră fiind o prioritate.

“Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave”, precizează un comunicat al IPJ Suceava.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here