Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Printr-un ordin al Ministerului Transporturilor din 2018, omologarea autoturismelor cu volan pe dreapta ce provin din afara Uniunii Europene este interzisă. Singura posibilitate prin care mașinile respective pot fi înmatriculate în România este prin schimbarea poziției volanului.
Poliţiştii şi instructorii auto consideră maşinile cu volan pe dreapta, aduse din Regatul Unit, adevărate pericole în trafic de aceea se spune că nu vor mai putea circula de anul viitor în România, dacă nu vor fi reomologate de Registrul Auto Român.
Cei de la Registrului Auto Român spun că românii încep să nu mai aducă maşini cu volan pe dreapta astfel că începând de anul trecut în ţara au fost aduse cu o treime mai puţine autorisme din Irlanda şi Marea Britanie decât în 2018.

Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român a declarat că : ”Până la sfârşitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziţie. Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislaţia prevede deja că vehicule cu volanul pe partea dreaptă care sunt introduse în România provenind din state terţe nu se omologhează. În ceea ce priveşte vehiculele deja înmatriculate în România care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca, într-un termen rezonabil, să fie obligaţi deţinătorii lor să modifice poziţia postului de conducere
Operațiunea de reomologare presupune  modificarea autoturismului și mutarea comenzilor cu tot cu volan pe partea stângă, o cheltuială de cel puțin două mii de euro plus că pentru acest gen de maşini, cu volan pe dreapta, dealerii din România nu oferă nicio garanție și nici nu se pot asigura CASCO.
În ultimii trei ani, aproape 80.000 de mașini cu volan pe dreapta au fost aduse din import, majoritatea din Anglia. Statistic, numai în 2019, 45 de români şi-au pierdut viaţa în accidente în care au fost implicate maşini cu volanul pe partea dreaptă. În peste 90% dintre aceste cazuri s-a stabilit că vina a fost a şoferilor care conduceau astfel de maşini.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here