Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
“Fiecare cuvânt al rugăciunilor pentru cel răposat este ca un strop de apă dat unui om însetat”
Un om moare când a ajuns la termenul predestinat de judecata Lui Dumnezeu  pentru îndeplinirea rostului care i s-a dat. Acest termen acordat omului conţine, prin prevederea dumnezeiască, tot ce este folositor omului, astfel că putem spune că  moartea este de folos omului. Aşa ne spun şi ne învaţă preoţii noştri. Biserica Ortodoxă ne învaţă că moartea este „despărţirea sufletului de trup”, odată această despărţire săvârşită, trupul este dat pământului şi putrezeşte. Aşadar, ultima menire a omului pe pământ este moartea, despre care Sfânta Scriptură mărturiseşte astfel: „Şi se va întoarce ţărâna în pământ, de unde s-a luat, şi duhul se va întoarce la Dumnezeu, la Cel ce l-a dat pe el”.

Întrebat dacă exista ceva anume care le poate fi de folos sufletelor dupa moarte, Sfântul Grigorie cel mare spune : „Sfânta Jertfă a lui Hristos, Jertfa ce ne mântuie, aduce mari foloase sufletelor, chiar si după moarte, cu condiţia ca păcatele lor sa fie dintr-acelea care se pot ierta şi în viata de apoi. Din această pricină, unele suflete de răposaţi vin şi se roagă sa fie pomenite la Sfânta Liturghie… Bineînţeles că cel mai sigur lucru este să facem noi înşine, chiar din timpul acestei vieti, ceea ce ne-am dori să facă alţii pentru noi, după ce vom muri. Mult mai usor este să ieşi de aici liber, decât să-ţi doreşti libertatea, după ce deja ai fost pus în lanţuri. De aceea ar trebui să defăimăm această lume din toata inima, ca şi cum toată slava ei s-ar fi trecut deja, şi să ne aducem în fiecare zi prinosul de lacrimi Domnului, prin Jertfa Sfântului Său Trup şi a Preacuratului Său Sânge. Această Jertfă are singură puterea izbăvirii sufletului din moartea vesnică, pentru că în chip mistic ne dezvăluie, fiecăruia, moartea Celui Unul-Nascut Fiu al lui Dumnezeu”

Să ne îngrijim de cei care au plecat în lumea de dincolo înaintea noastră, ca să putem face pentru ei tot ce ne stă în puteri, având în minte că „Fericiţi sunt cei milostivi, că aceia se vor milui”! 

Daca vreţi, la rugăciunile dumneavoastră de seara şi dimineaţa adăugati şi următoarea rugăciune:
„Cele ce prin adâncul întelepciunii, cu iubirea de oameni toate le chivernisesti şi cele de folos tuturor le dăruieşti, Unule, Ziditorule, odihneste, Doamne, şi sufletul robului Tau [NUMELE], că spre Tine nadejdea şi-a pus, spre Făcătorul şi Ziditorul şi Dumnezeul nostru. Amin.”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here