Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Ziua de 15 ianuarie nu este o zi deloc obișnuită, întrucât reprezintă momentul solemn în care aniversăm nașterea lui Mihai Eminescu, totodată omagiem cultura națională. În spiritul ales al acestei zile, în holul central al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, s-a desfășurat astăzi, începând cu ora 13.00, o manifestare ce a așezat sub semnul dezbaterii academice tema controversată a demitizării poetului național. Exercițiul argumentativ, coordonat în mod inspirat de doamna profesoară Cristina Anfimov, a adus în fața unei asistențe numeroase, formată din elevii și profesorii colegiului, două echipe, una de susținători, cealaltă de opozanți. Intitulată în mod formal Guvern, conform cu exigențele dezbaterior academice de tip World Schools, echipa celor care și-au propus să demonstreze necesitatea demitizării poetului național a fost formată din Elena Daniela Harasemiuc, Maria Nicoleta Botezatu și Cosmin Țugui. De cealaltă parte, a Opoziției, s-au aflat apărătorii mitului eminescian: Alina Ursescu, Miriam Avram și Andreea Bondor.

Activitatea a reușit să capteze interesul publicului, care a oferit cu generozitate aplauze protagoniștilor, prin caracterul antrenant al discursurilor, rigoarea conținuturilor și exemplificărilor cu care fiecare vorbitor și-a îmbogățit pledoaria, totodată prin maniera elegantă și bine articulată cu care au fost livrate pledoariile celor șase vorbitori. Pe lângă omagiul adus poetului și culturii naționale, reuniunea s-a dovedit un exercițiu valoros de exersare a abilităților de gândire critică și de exprimare publică argumentată, competențe atât de necesare tinerilor în societatea actuală. La manifestare au fost prezenți: directorul instituției, prof.dr. Adrian Puiu, prof. Florin George Popovici, coordonatorul Clubului de Dezbateri Academice „Ars Dicendi”, membrii catedrei de limba și literatura română, dar și profesori de alte specializări din colegiul rădăuțean. Timp de o oră s-a derulat în fața publicului – într-o atmosferă distinsă, din care nu au lipsit emoțiile firești ale actorilor implicați – o succesiune de discursuri creative și bogate în conținut, livrate în mod persuasiv de către șase tineri pasionați ai exprimării elegante.
A consemnat prof. Florin George Popovici
           Iar Jurnal de Rădăuţi, mulţumeşte domnului director al Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, domnul profesor Adrian Puiu, pentru aducere aminte.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here