Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Dragi prieteni, nu numai copiii aşteaptă ca anotimpul să cearnă alb, să ningă. Chiar şi noi, adulţii ne-am bucura de puţină zăpadă pentru că, nu e aşa, în suflet am rămas copii, chiar dacă nu se vede totdeauna.
,,Mami, dacă nu ninge, se mai naşte Pruncul Iisus?”. Astă întrebare ia adresat-o un copil de vreo 7-8 anişori, mamei care se legăna agale sub greutatea sacoşelor pline cu de toate. Şi copilului i s-au pus în rucsăcel, câteva din lucrurile cumpărate din market. Mâncare, cadouri iar mâncare, băutură, alergătură, nervi, cozi prin pieţe…Opaaa! Opreşte-te, femeie, omule! Opreşte-te şi răspunde-i copilului, copiilor că Hristos se naşte şi fără zăpdă, dar mai ales se naşte şi fără să ne umplem mesele cu kilograme de mâncare, băutură. Ştiţi câtă mâncare se strică şi se aruncă după sărbători? Mult, tare mult.
Explicaţi-le copiilor că va veni şi zăpada şi mai ales învăţaţi-i să fie darnici cu ceilalţi copii care nu au de toate. Fiţi puterea exemplului!
Iisus Hristos, s-a născut discret, ca noi să putem ţipa, urla la naştere. Hristos s-a născut din veac pentru ca noi să ne bucurăm nu numai de zăpadă, pom de iarnă, mâncare ci mai ales să ne bucurăm de Pace.
Nasterea lui Iisus Hristos a avut loc într-un context istoric marcat de numeroase profetii referitoare la venirea sa, dar poporul în mijlocul căruia s-a nascut, nu a crezut ca El este Mesia, Cel promis. Cel care a prezis locul nasterii Sale a fost profetul Mica. “Si tu, Betleeeme, Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi, din tine Îmi va iesi Cel ce va stapani peste Israel si a cărui obârsie se suie până în vremuri străvechi, până in zilele vesniciei.” (Vechiul Testament, Mica, 5,2) Betleem înseamnă “casa pâinii, casa îndestulărilor”. Desi anterior i se spusese Efrata, la acea vreme se numea Betleem sau Vifleem (Viflaim), nume sub care a fost preluat de traditia populară. Desi parintii pământesti ai lui Iisus (Fecioara Maria si Iosif) locuiau în Nazaret (localitate in regiunea Galileea), ei erau originari din Betleem, cetatea lui David (regiunea Iudea). Printr-un ordin imperial, fiecare locuitor trebuia sa “se inscrie” in cetatea sa de origine. Obligati de acest recensământ, parintii lui Iisus s-au deplasat în Betleem, care a devenit locul nasterii sale. În acest fel, vechile profetii au fost împlinite.
 Şi, da! Iisus Hristos se naşte şi în zona Saharei şi în cea a Polurilor…peste tot, chiar şi fără zăpadă. Dar părinţilor, explicaţi-le, povestiţi-le, duceţi-i la Biserică….pentru ca, crescând să poată vesti Bucuria Naşterii!
        Sărbători frumoase…cu şi fără zăpadă
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here