Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a confirmat că, în prezent, „se lucrează la un proiect de lege, la minister”, legat de interzicerea cumulării pensiei cu salariul, la stat.
„Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere. În  foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege, trimis Parlamentului sau va fi în altă formă de reglementare. Deocamdată, suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante”, a declarat Violeta Alexandru.
Tot dumneaei a mai declarat că  proiectul vizează persoanele care, deși sunt „în plină formă de muncă”, aleg să iasă la pensie, iar apoi decid să se reangajeze într-o instituție publică, de unde se poate trage concluzia că „pot munci în continuare.  Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deși au o vârstă la care pot lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează tot în sistemul public”.
În privința pensiilor speciale, ministrul a spus că acesta este „un subiect care stă în atenția premierului”, iar calea pentru reglementarea unei modificări este în Parlament, acolo unde există, deja, două proiecte de lege legate de interzicerea acestora.
În acest context, senatorul PNL, Alina Gorghiu, a anunţat deja că, săptămâna viitoare, comisia de muncă a Camerei Deputaților urmează să dezbată proiectele inițiate de USR și PNL privind anularea pensiilor speciale.
              Sursa : Digi 24
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here