După cum bine ştiţi, ieri, 3 decembrie, în toată lumea s-a amintit prin diferite activităţi de Ziua Internatională a Persoanelor cu Dizabilitati. Jurnal de Rădăuţi a scris despre acest lucru însă astăzi, vrem să vă aducem în atenţie, activitatea desfăşurată ieri la Grădiniţa Specială din Fălticeni care au sărbătorit într-un mod minunat această Zi…la fel de Specială. Activitatea ce s-a desfăşurat în parteneriat cu părinţii copiilor din grupele mijlocii A ( dm ) şi B ( dm ), a fost o reuşită după cum veţi vedea şi în fotografiile trimise cu generozitate de doamna Mirela Bărăscu, profesor psihopedagog la Gradinita Speciala Falticeni

Copilaşii, îngerii trimişi de Dumnezeu pe Pământ, pentru a ne învăţa Bunătatea, Milostivirea şi Curăţenia sufletească, s-au distrat copios împreună cu părinţii lor la Bucătărie. Făină pe năsucurile lor, frişcă pe obrăjori, cacao pe bărbie toate arătau câtă implicare, câtă efervescenţă a fost acolo, dragi prieteni. Copiii de la această unitate de învăţământ, au realizat împreună cu părinţii lor bunătăţuri pe care toţi, laolaltă, copii, părinţi şi cadre didactice le-au gustat şi apreciat dar una peste alta a rămas socializarea şi bucuria de a fi împreună, Îngeri şi Oameni. S-a pictat, s-a desenat…s-au făcut lucruri minunate şi ce frumos când înţelegem Lucrarea Lui Dumnezeu, fără să ridicăm pumnul la Cer.

Vă reamintim că Grădinița Specială Fălticeni este o unitate școlară de învățământ special, de stat, cu personalitate juridică si program prelungit, săptămânal. Unitatea este subordonată Inspectoratului Județean Suceava și Consiliului Județean Suceava, care este ordonatorul principal de credite.

content_img_1

Din anul 1982 grădiniţa beneficiază de o clãdire nouã, aflatã pe strada Pictor Dimitrie Hîrlescu nr. 6, planul de şcolarizare rămânând în această perioadă constant, fiind înscrişi aici până la 105 de copii repartizaţi în 11 grupe.
Astfel, de la 1 septembrie 1998 grădiniţa îşi măreşte spaţiul destinat procesului instructiv – educativ cu o nouă clădire dotată şi amenajată conform standardelor europene, corpul vechi fiind reorganizat şi modernizat pentru a asigura condiţii deosebite de internat şi cantină.

 

Valorile Cheie în Grădiniţa Specială din Fălticeni, sunt :
 RECUPERAREA ŞI INTEGRAREA COPIILOR CU DIZABILITĂŢI, CONFORTUL ŞI BUNĂSTAREA BENEFICIARILOR SERVICIILOR, RESPECTAREA TRADIŢIILOR ŞI IDENTITĂŢII NAŢIONALE prin:
  • COMUNICARE DESCHISĂ,
  • COMPORTAMENT ETIC, INTEGRITATE,
  • CREATIVITATE, RESPECT.

 FELICITĂRI TUTUROR…ÎNGERI MINUNAŢI, PĂRINŢI şi CADRE DIDACTICE pentru DĂRUIRE şi IMPLICARE !

Sursa : Mirela Bărăscu -mulţumim pentru foto!

Iulian Iustin Melinte

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here