Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Sărbătoarea Luminii sau Vovidenie este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului, prăznuită pe 21 noiembrie 2019. Este o sărbătoare a Luminii, aducătoare de noroc și bucurie. Joi, 21 noiembrie, este dezlegare la pește.
În conformitate cu tradiţia, Fecioara Maria a fost dusă de părinții săi Ioachim şi Ana  la Templul evreiesc din Ierusalim pe când era copilă, unde a trăit și slujit ca fecioară în Templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Unul din izvoarele cele mai vechi ale acestei tradiții este Protoevanghelia lui Iacov, una din Evangheliile neincluse în canonul Scripturii, Evanghelia Copilăriei după Iacob.
Maria a fost primită solemn de comunitatea templului, condusă de preotul Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul. A fost condusă în acel loc sfânt ca să devină ea însăși „Sfânta Sfintelor” lui Dumnezeu, biserică vie și templu al Pruncului dumnezeiesc care se va naște din ea. Biserica vede în această sărbătoare ziua în care templul material din Ierusalim încetează a mai fi locuința lui Dumnezeu.
Ce nu ai voie să faci de Vovidenie :

1. De intrarea Maicii Domnului în Biserică nu este bine să uiți de copiii sărmani și de cei nebotezați:

Cei care se îngrijesc de oamenii aflați în nevoi și nu aprind o lumânare sau nu spun o rugăciune pentru aceștia în ziua Intrării în Biserică a Maicii Domnului, vor fi lipsiți de o serie de bucurii, spun tradițiile de la sate. Tot astăzi se aprind lumânări atât pentru copiii care nu au fost botezați, cât și pentru cei morți.

2. Nu se lucrează cu lâna
Nu se lucrează cu lâna deoarece orice activitate de oierit ori de prelucrarea lânii este interzisă în cursul acestei zile deoarece se spune că în acest mod sunt protejate animalele.
3. Nu se spală haine
Fiind o sărbătoare de cruce roșie, orice activitate legată de gospodărie se suspendă.
4. Nu este bine să fii supărat

Sursa: Doxologia.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here