Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Dragi prieteni, departe de mine gândul de a oferi aici vreo opţiune, departe de mine gândul de a vă îndemna să votaţi pe cineva anume, mai ales că oficial, aseară s-a terminat campania electorală. Rămâne vorba între noi, neoficial ea continuă în fiecare zi.

Probabil ştiţi expresia, citatul dictatorial şi zeflemitor al bolşevicului sovietic, Iosif Vissarionovici Stalin (21 decembrie 1879 – 5 martie 1953), care spunea că ,, Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile„. Interesant mod de abordare nu e aşa?

Dar haideţi să vă dau cam 10 motive pentru a merge totuşi, la vot în special tinerilor care spun că nu-i interesează, că România oricum e o ţară de….nu ştiu cum, că ei vor pleca, etc. NU! Această gândire indusă de oameni care nu-şi iubesc Neamul, Casa, e împrumutată tot de pe meleaguri străine unde absenteismul politic a devenit obişnuinţă. Hai să vedem câteva motive pentru care merită să ne exprimăm opţiunea :

 1. În faţa urnei, toti suntem egali.

2. Daca nu mergi la vot, transmiţi conducătorilor ţării urmatorul mesaj: „Nu-mi pasă”. Aşadar, lor de ce le-ar păsa de tine?

3. Cei care conduc ţara trăiesc din banii tăi şi nu o duc rău deloc aşa că ai putea măcar să hotărăşti pe cine să plăteşti.

4. Toţi consideră că tinerii nu ies la vot. Ai putea sa îi contrazici şi să le demonstrezi că buturuga mică răstoarnă carul mare.

5. Votul tău ar putea schimba istoria. Da, chiar şi un vot contează aşa că: fă diferenţa!

6. Votul este cea mai bună metodă pentru a îţi susţine cauza. Pune ştampila pe cel care îţi promite lucrurile în care crezi.

7. Daca votul tău nu ar conta, crezi că s-ar mai investi sume colosale în campaniile electorale?

8. Votează pentru că o poţi face. Pentru că generaţiile din trecut au luptat ca tu, femeia modernă, sa ai dreptul de a vota.

9. Un simplu vot îţi poate influenţa viaţa şi îţi poate afecta familia. 

10. Votează pentru că îţi dă o stare de bine şi te face să te simţi mândru/mândră de tine.

Nu merg la vot pentru ca să protestez faţă de clasa politică” – ai putea spune. O fi bine? Dacă vrei să protestezi, poţi să mergi la urne, dar să laşi buletinul neştampilat. Un număr mare de voturi „albe” va arăta că gradul de nemulţumire e ridicat. Pe de altă parte, absenteismul este uneori şi un alibi pentru dezinteres.

Pe data de 10 noiembrie 2019, românii merg la vot, la alegeri prezidenţiale. În cazul în care niciunul dintre candidați nu adună voturile necesare, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin. Mandatul Președintelui României este de 5 ani.

Potrivit legii, au dreptul să voteze cetăţenii români care au 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv.
Nu au dreptul de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre judecătorească definitivă.
Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România, care în ziua votării se află în țară, își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.
Aşa că mergi la vot! Ia-ţi şi copilul cu tine arătându-i cât de important eşti!
Vă dorim minte şi suflet limpede plus Speranţă!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here