Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
 „Administraţia e compusă din două mari armate. Una stă la putere şi se hrăneşte; alta aşteaptă flămânzind în opoziţie (…)” . Am citat din „1907. Din primăvară până-n toamnă„, I.L. Caragiale.
Şedinţa ordinară a Consiliului Local de ieri, 30 octombrie a fost una cu scântei, cu sare, cu piper, aşezonată cu atacuri subtile, cu glume, râsete în faţa unui municipiu care aşteaptă mai multe de la cei aleşi. Prezidată de domnul consilier Dan Vatră ( UpR), şedinţa a început cu împunsături uşoare între domnul consilier şi primarul municipiului, Nistor Tătar. Toate acestea îl vizau pe proaspătul demis din PSD, fostul viceprimar Bogdan Loghin care nu a rămas mai prejos, reproşându-i fostului şef anumite carenţe în modul de a guverna urbea, de a fi transparent şi de lipsa accesării fondurilor europene. ,, Casa Vatră” s-a pronunţat de nenumărate ori ca şi cum ar fi fost un loc conspirativ….Domnul primar Nistor Tătar, nemulţumit de această locaţie, loc de întâlniri ciudate a domnului Bogdan Loghin cu….lumea.

Din partea liberalilor au luat cuvântul, cu apăsare şi reproşuri la adresa primarului, consilierii Dan Mutrescu, Cătălin Miron, Codruţu Cojocar.  La un moment dat, nu numai consilierul Dan Vatră se mira  de modul cum domnul consilier liberal Cătălin Miron, a luat poziţie defensivă, apărându-l voalat pe Nistor Tătar, atacat pe rând de toţi, mai puţin de consilierii PSD, pe care rar îi auzi să ia cuvântul, în şedinţe, mai puţin Mihai Reman şi Radu Munteanu. Doamna consilier Maria Mehedin, domnul consilier Tiberiu Covali, Gheorghe Simota….soldaţi tăcuţi ai marilor şedinţe. Oameni buni cum să vorbeşti din ,,an în Paşte?” şi atunci să zâmbeşti, doar pentru că aşa face toată lumea. Nici domnii consilieri Ciprian Ţarevici ( PNL), Adrian Jecalo ( PSD ) nu excelează în a lua cuvântul pe parcursul şedinţelor…. de ce? Cine ştie.
La şedinţa de ieri, momentele picante au fost binecuvântate de prezenţa preotului paroh al Bisericii „Sfântul Ilie” din municipiu, Mihai Fediuc care a ţinut să ţină predică primarului, care l-ar fi sunat seara vorbindu-i urât şi aducându-i injurii, în urma unor clinciuri verbale prilejuite de deschiderea anului şcolar 2019-2020, petrecute la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din localitate. Dacă nu intervenea preşedintele şedinţei, părintele ar fi continuat să povestească modul deficitar cum arată oraşul guvernat de un edil incompetent, de modul că instituţiile primăriei au luat la puricat biserica şi construcţiile anexe, după spusele părintelui. Înainte ca preotul să-şi încheie plângerea verbală, domnul primar Nistor Tătar i-a adresat preotului apelativul de ,,interlop”. Între timp, s-a luat pauză, s-a râs că oameni suntem,nu?
La final a luat cuvântul cetăţeanul Cristian Moroşanu, care stă prin America şi mai vine prin oraş să vadă ce urbe înapoiată avem, nemulţumit că avem o echipă de fotbal în Liga a III-a şi că Dorin Goian este plătit de contribuabilii rădăuţeni şi că nu are unde-şi duce copiii să facă sport. Domnul Moroşanu s-a contrat cu domnul Radu Munteanu, cu domnul Corneliu Cârdeiu, cu domnul Nistor Tătar şi cu oricine se întâlnea pe holurile Primăriei. La piept îşi ţinea telefonul dat pe ,,Înregistrare” pentru a imortaliza prezenţa dumnealui în instituţia rădăuţeană. Cineva l-a întrebat dacă este lectrician……Cică se fură curent.
La final, vot secret, declaraţie de presă a domnului Bogdan Loghin, şuşoteli, ghionteli, nedumeriri şi multe întrebări. După şedinţa de ieri, multe, multe întrebări pentru rădăuţeni. Sperăm ca zăpada să cadă vertical, iarna asta. Cert este că va fi mai săracă Primăria fără de  aerul de tinereţe din cabinetul doi.
             Iulian Iustin Melinte
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here