Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea cod galben de caniculă, valabilă astăzi 13 august şi pentru judeţul Suceava.

Potrivit meteorologilor,  canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

Local, în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de  manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

Informarea intră în vigoare miercuri 14 august, ora 9 şi este valabilă până vineri 16 august, ora 9.

Potrivit ANM, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here