În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni 12 august, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, noul inspector şcolar general, Gabriela Mihai a prezentat situaţia şcolilor pentru anul şcolar 2019-2020: stadiul lucrărilor privind amenajarea grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţia acestora.

Gabriela Mihai a susţinut că deşi Guvernul a alocat judeţului Suceava suma de 2043 mii lei, doar în câteva unități s-a optat pentru soluția de achiziționare a containerelor, respectiv la Școala Primară Boureni, orașul Gura Humorului, G.P.N. Țolești, comuna Forăști, G.P.N. nr.2 din satul Costișa, com Frătăuții Noi, Școala Gimnazială Șaru Dornei, Școala Primară Grigorești, comuna Siminicea, în cele mai multe existând hotărâri ale Consiliilor locale de construire a toaletelor în spații noi sau deja existente.

O situație specială este la G.P.N. Racova, orașul Solca, unde nu există sursă de apă, autoritățile urmând să foreze un puț la aprox. 20 m adâncime.

De asemenea, la G.P.N. Lupcina, comuna Ulma, preșcolarii vor fi transferați la școala din comună.

Reprezentanții I.S.J. Suceava se vor deplasa în toate cele 29 de localități, începând cu 19 august 2019, pentru a verifica stadiul lucrărilor, pentru discuții cu conducerile școlilor și cu reprezentanții autorităților publice locale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here