Dacă facem un exercițiu de imaginație și ținem palmele în așa fel încât să vedem doar în față ( ochelari de cal ) putem spune că fostul bloc de nefamiliști de pe strada Călărași numărul 7, seamănă prfect cu unul din blocurile părăsite din orașul Pripiat ( Chernobyl ) din Ucraina. Din ce am citit din postările onorabilului domn Dragoș Băncescu, blocul a fost construit pentru nefamiliștii I.P.L-ului ( Intreprinderea de Prelucrare a Lemnului ) prin 69 -70 și finalizat în 1971.
În acel bloc, s-au născut oameni, mulți au făcut dragoste acolo și tot acolo s-au consumat drame de amor, nopți nedormite, planuri, sticle de bere, de tărie, promisiuni, lacrimi, avorturi etc. Acolo trăiau oameni. Nu e mai puțin adevărat că s-a mai scris despre această clădire, s-au mai făcut poze acolo și rezultatul care este? A devenit un focar de infecție, în frumoasa zonă a Călărașului pe unde încă se zbenguie câțiva copii. Pe ușa încuiată cineva anunță că execută lucrări în acoperișuri și chiar are un număr de telefon. Nu este nevoie, nu mai deschide nimeni ușa acelui bloc. Acolo trebuie deratizat, dat cu clor, cu spirt, cu ce vreți. Acolo este FOCAR de INFECȚIE.

 

Nu știu cine mai deține acel bloc. Poate a fost cumpărat de cineva, poate este încă al I.P.L.-ului, dar ca și în cazul Lacului, zace ca un mamut mort, relicvă vie a societății ordonate de odinioară. Știe cineva, cui aparține blocul, acum? Se mai poate reabilita? Poate se face un internat pentru elevi sau poate din nou, bloc pentru cei cu probleme sociale.

Știe cineva?…….Mulțumesc!

 

Iulian Iustin Melinte, Rădăuți

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here