Incendiu în localitatea Prăleni
Pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului Vatra Dornei, au fost anunțați ieri, 13 iulie în jurul orei 10.46 de izbucnirea unui incendiu  la o casă de locuit din satul Prăleni, comuna Poiana Stampei. S-a intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD B2, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei.
La sosirea echipajelor, ardea violent acoperișul locuinței, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, dar și la construcțiile învecinate. Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarilor (mamă și fiu), care au suferit atacuri de panică. Ulterior, femeia, în vârstă de 84 de ani, a fost transportată la unitatea spitalicească din Vatra Dornei pentru investigații suplimentare. După acordarea primului ajutor medical de către paramedici, bărbatul (63 deani), în stare stabilă, a refuzat transportul la spital.
Au ars acoperișul casei pe 70 mp și lambriu (din lemn) exterior, pe aceeași suprafață. S-a degradat învelitoarea din tablă a acoperișului. Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Incendiul a fost lichidat la ora 13:00, iar datorită intervenției prompte a pompierilor, care au localizat în timp optim flăcările, s-au salvat restul casei de locuit (două camere de locuit, cu bunurile din interior) și construcțiile învecinate.
Incendiu în localitatea Dornești
Tot ieri, 13 iulie, în jurul orei 18.30 s-a primit un apel la 112, care anunța un incendiu în comuna Dornești.
Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dornești, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Dornești. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau generalizat la casa de locuit și la o mașină parcată în imediata apropiere, existând pericolul de propagare la o anexă gospodărească, dar și la două locuințe învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:50.
Au ars acoperișul casei, construit din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de 70 mp, și bunuri din interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole de  îmbrăcăminte, elemente de tâmplărie din lemn și alte bunuri). De asemenea, autoturismul a ars în proporție de 70%. Incendiul a izbucnit din bucătăria locuinței, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul anexei gospodărești și cele două locuințe învecinate.

Mulțumim pentru informații domnului slt. Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Bucovina Suceava

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here