Hard Radauti
Acest proiect inițiat de Asociația Tășuleasa Social implică marcarea și amenajarea unui traseu turistic de aproximativ 1.000 de kilometri care are ca punct de plecare( în cazul sucevenilor ), Mănăstirea Putna. Traseul trece prin Obcinile Bucovinei, străbate Transilvania, traversează Carpații Meridionali având ca punct terminus, Drobeta-Turnu Severin ( sau de plecare în sens invers, către Bucovina ). Pe 22 iulie sunt așteptați la inaugurare Ioan Deneș ministrul Apelor și Pădurilor, Gheorghe Mihăilescu directorul Romsilva, cunoscutul actor Marcel Iureș și alte oficialități ai instituțiilor de profil locale, județene și naționale.

În Bucovina au ajuns cele 113 borne, pietre de hotar. Bornele kilometrice au inscripționate sigla ,,Via Transilvanica” și se află deja la Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Sadova, Fundu Moldovei, Pojorâta, Vatra Dornei, Dorna Candreni, Poiana Negri și Poiana Stampei însumând 136 de kilometri. ,,Via Transilvanica” se întinde pe zece județe și adună în mersul călătorului tradițiile, cultura și viața locurilor străbătute. Cel care se va încumeta să parcurgă acest traseu, inițiat de ong-ul Tășuleasa Social, cu bicicleta, pe jos sau cu mașina va trece prin județele Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

Ca logo este folosit : ,,Via Transilvanica”, un drum care unește
Președintele asociației este Alin Uhlmann Ușeriu. Un om extraordinar cu o poveste la fel de extraordinară.
,,La noi există doar cultura negativului, ne interesează doar tragediile. Dacă nu curge sânge nu vedem! Dar ia să vedem și sângele care curge în pădure, pentru el de ce nu plângem?!”
Alin Uhlmann-Ușeriu, președinte Tășuleasa Social
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here