Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Muzeul Bucovinei, Teatrul Municipal „Matei Visniec” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Primăria comunei Mălini, organizează ediţia a 50-a jubiliară a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş“, în perioada 27– 28 septembrie 2019, la Suceava şi Mălini.

Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie.

R E G U L A M E N T

  1. Sunt acceptate în concurs lucrări scrise cu diacritice, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare.
  2. La concurs pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 35 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut ”Marele Premiu” la ediţiile precedente ale concursului.
  3. Lucrările vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor şi vor fi trimise, împreună cu un Curriculum Vitae al autorului, pe adresa electronica: ioanmanole2010@gmail.com până la data de 30 august 2019.

Motto-ul de pe lucrări se va regăsi şi in CV-ul ataşat. În Curriculum Vitae se va specifica  în mod obligatoriu: numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică.

  1. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci (5) poezii şi maximum zece (10).
  2. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Nicolae Labiş“, iar laureaţii vor fi publicaţi în „Caiete mălinene“, volum editat pe suport electronic de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava din cadrul Centrului Cultural Bucovina.
  3. Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 18 septembrie 2019, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, precum şi la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava, Fălticeni şi Mălini în zilele de 27 şi 28 septembrie 2019. Manifestările vor consta în lansări de carte, conferinţe literare, expoziţii, şezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee şi monumente de artă din judeţ, realizate cu participarea membrilor juriului şi a altor personalităţi literare.

Organizatorii asigură masa şi cazarea invitaţilor. În eventualitatea în care laureaţii doresc să fie însoţiţi şi de alte persoane, acestea trebuie să-şi suporte integral toate cheltuielile, iar organizatorii trebuie anunţaţi până cel mai târziu la data de 19 septembrie 2019, pentru a face rezervările necesare.

  1. Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
  2. Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării.
  3. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda premii consistente în bani.

Premiul special acordat de familia poetului Nicolae Labiş.
Vor fi acordate, în funcţie de posibilităţi, şi premii ale unor reviste literare.

 

Relaţii suplimentare: tel:– 0755764373 – Ioan Manole

 

Specificăm că acesta este cel mai longeviv festival literar de poezie din istoria României. Ideea acestui festival, a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa poetului şi scriitorului Marcel Moroşanu, care actualmente locuieşte la Cluj.

Peste 90% dintre laureaţii acestui festival, de-a lungul tuturor ediţiilor, au publicat cărţi.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here