Hard Radauti

La nivelul județului Suceava în primele 5 luni ale anului au fost sesizate 234 de furturi din locuință, cu 79 mai puține decât în primele 5 luni din 2018. Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că  unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție.

În România, în primele luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infracţiuni de furt din locuinţe, cu 5.45% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban.

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN, EUROPOL și alte 12 state, își propun să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

Până la sfârșitul săptămânii, peste 100 de polițiști suceveni vor fi angrenați  în activități de prevenire și informare, în special în mediul rural și în zonele cu case izolate sau locuite de persoane vârstnice.

 

Potrivit IPJ, o primă activitate s-a desfășurat la nivelul Secției de Poliție Ipotești. Polițiștii secției au mers din casa în casă la persoanele vârstnice, au purtat discuții cu acestea și le-au arătat cum pot cădea victime ale furturilor dar și cum pot preveni aceste fapte. Un subiect distinct l-a constituit prezentarea modului de operare în cazul furturilor prin împrietenire. Cetăţenii au fost avertizaţi cu privire la pericolele iniţierii unor relaţii de prietenie sau aparent comerciale cu persoane necunoscute care  vând diverse obiecte sau prestează anumite activităţi. De multe ori acestea sunt doar pretexte pentru a pătrunde în locuinţe, anexe sau curţi şi a sustrage bunuri sau sume de bani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here