– În data de 12 iunie a.c., în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară cetățeanul român G. A., în vârstă de 34 de ani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.  Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului, cantitatea de 398 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 979 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.
 – În data de 13.06.2019, în jurul orei 19.30, s-aprezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, o persoană de sex feminin, I. F., cu dublă cetăţenie româno-ucraineană în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism  marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina. Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra  autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului şi în cutii de prăjituri, cantitatea de 253 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Urmărit general căutat de autorită ile române, depistat în P.T.F. Siret
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au identificat și predat autorităților competente un cetăţean ucrainean, condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Azi dimineață, în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetăţeanul ucrainean I. A., în vârstă de 52 de ani, conducând un automarfar marca Scania, înmatriculat în Ucraina. Cu ocazia formalităților specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din România. Conform purtătorului de cuvânt al S.T.P. Suceava, domnul comisar șef de poliție, Ilie Poroch Serișțan, pe numele cetățeanului urmărit a fost emis, de către Judecătoria Rădăuţi, în data de 07.06.2019, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandăPersoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here