Marţi 11 iunie, la Ocolul Silvic Marginea a fost “Ziua Porţilor deschise”. Cu această ocazie, s-au organizat activităţi la care au participat două instituţii de învăţământ, Şcoala Gimnazială nr. 2 Vicovu de Jos şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Marginea.

În cadrul acestor activităţi, elevii însoţiţi de către cadrele didactice şi de personalul de la birou şi din teren, au primit informaţii despre modul de gospodărire al suprafeţelor ocupate cu pădure de la înfiinţare şi până la maturitate, respectiv responsabilităţile şi îndatoririle unui silvicultor.

Potrivit Direcţiei Silvice  Suceava, copiilor li s-a prezentat semănătura de Mo înfiinţată în primăvara anului 2019 în solarul din cadrul ocolului, situat în U.P II Bercheza, u.a 260A, cu suprafaţa de 100 mp, după care au vizitat „Rezervaţia naturală Pădurea Voivodeasa” cu o suprafaţă de 101,9 ha, situată în U.P II Bercheza.

De asemenea, la sediul ocolului s-a realizat o prezentare a faunei cinegetice prin descrierea exponatelor naturalizate expuse.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here