Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, cantitatea de 30.577 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 358.600 lei.
* În ziua de 14 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliiei de Frontieră Siret, judeul Suceava, s-a declan at o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de  proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.00, oamenii legii au oprit în trafic pentru control, pe pe raza localităţii Bălcăuţi, jud. Suceava, un autoturism marca Audi înmatriculat în Polonia, în care se aflau trei bărbaţi, doi cetăţeni ucraineni şi unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană.
În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj, în portiere, precum şi în spaţii special amenajate sub roata de rezervă şi bancheta din spate a autoturismului, mai multe pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.
Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii celor trei bărbaţi împreună cu autoturismul în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma efectuării unui control amănunțit, au fost descoperite 2.989 pachete cu țigări , cu timbru ucrainean,  în valoare de 34.971 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 6.500 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.
* Tot în data de 14mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a fost declanșată o acțiune în cooperare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina, jud. Suceava, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, al cărui şofer, la vederea oamenilor legii, a abandonat maşina şi a fugit în zona împădurită. Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reţinerea persoanei în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus, fapt pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, nereuşindu-se reţinerea bărbatului care a fugit în pădure. S-a trecut la anunţarea autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. În autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.590 pachete cu țigări .

Țigările, în valoare de 170.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here