Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Ce popor se bălăcărește în mici și bere, jucând table prin parcurile mai nou înțesate de ploșnițe, de 1 Mai, de 23 August și uită de cei care au îndurat bătăi, foame, frig și umilință în închisorle comuniste ?
,,Ce îndreptățire are în fața lui Dumnezeu și a istoriei un popor care ține cu cerbicie sărbătorile comuniste (8 Martie, 1 Mai, 23 August), dar aproape că ignoră memoria rezistenței creștine anticomuniste? Un popor căruia Dumnezeu i-a înlesnit libertatea, dar el se întoarce și după 30 de ani la „ciuma roșie”, precum cîinele la propria vărsătură și porcul la nămolul scaldei sale! Un popor care a fost scos cu jertfe grele din robia comunistă, dar el continuă să suspine după ea…! – Răzvan Codrescu
Propunerea comemorării celor care au suferit în închisorile comuniste din România în data de 14 mai a fiecărui an a fost depusă în Parlament la 16 martie 2016, adoptată de Senat, ca primă Cameră sesizată, la 1 noiembrie 2016, şi de Camera Deputaţilor, for decizional, la 16 mai 2017. Conform legii nr. 127/2017, sărbătorirea anuală a acestei zile poate fi marcată de autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară prin organizarea de comemorări oficiale, depuneri de coroane și alte manifestări menite să cinstească memoria acestor martiri.
De ce ziua de 14 mai ?
În expunerea de motive a legii se menționează că „marea sărbătoare a tuturor românilor care cinstesc sfânta jertfă a martirilor din temnițele comuniste este ziua de 14 mai 1948, când au fost arestați de regimul comunist marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor, alți mulți români care, prin exemplul de neascultare și reală libertate exprimată în fața regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creștini”.
„În acea noapte de 14 spre 15 mai 1948 au fost arestați peste 10.000 de tineri anchetați ulterior, condamnați și repartizați în pușcăriile unde urmau să execute fiecare condamnarea. Suntem conștienți de nume mari ca ale părintelui Nicolae Steinhardt, pastorului Richard Wurmbrand, episcopului greco-catolic Iuliu Hosu, părintelui greco-catolic Tertulian Langa, politicianului Iuliu Maniu, poetului Radu Gyr și soției sale sau Mircea Vulcănescu, Aurelian Bentoiu între mulți alții care au pătimit în temnițe. Se impune așadar ca această zi să fie cinstită și declarată ca zi națională a acestor martiri care și-au adus darul înaintea istoriei, care s-au jertfit ei pentru ca nouă să ne fie mai bine. Din respect pentru cei care au îndrăznit să reziste acelor vremuri istorice, Parlamentul României are datoria morală să declare ziua de 14 mai ca zi a martirilor temnițelor comuniste”- au motivat, inițiatorii legii.

Sursa : Doxologia.ro ( Cătălin Acasandrei )

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here