Hard Radauti
Și a fost ședința Consiliului Local al municipiului Rădăuți din data de 28 martie, 2019. În lipsa domnului primar Nistor Tătar, ședința a fost prezidată de consilierul UPR, domnul Romeo Negruț, azi președinte de ședință.
După intonarea imnului de stat, Deșteaptă-te române s-a trecut la citirea proiectelor propuse pentru Ordinea de Zi :

În mare parte, ședința a decurs într-o manieră liniștită, civilizată. Au fost unele disensiuni la punctul 24 ( Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării directe către Argeșanu Gheorghe a imobilului unitate locativă în suprafaţă totală de 37,52 mp, identic cu Nr. cad. 49018-C1-U5 şi cotă indiviză de 47/100 din casa scării în suprafaţă de 3,71 mp, identic cu Nr. Cad. 49/2/IV și terenul aferent acestuia în suprafaţă de 55 mp, parte din imobilul identificat cadastral cu nr. topo 47/2 din CF nr. 49018 a municipiului Rădăuţi, situat în str. Piaţa Garoafelor, nr. 3, municipiul Rădăuți, judeţul Suceava – iniţiator, primar Nistor Tatar). Domnul Argeșanu Gheorghe reproșându-i domnului consilier ( PNL ) Petru Carcalete, anumite răutăți în soluționarea problemei dumnealui iar consilierul s-a apărat replicând că domnul Argeșanu îl acuză pe nedrept. O altă disensiune a apărut când preotul Gheorghe Anițulesei, paroh la Biserica  „Învierea Domnului” solicitant la Diverse, punctul 20 ( Solicitarea domnului Aniţulesei Gheorghe Doru, înregistrată la Consiliul Local sub nr. 98681/19.03.2019 şi răspunsul formulat de către Serviciul urbanism şi a.p. din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi. ). Părintele Anițulesei, îmbrăcat în sutană s-a contrat cu șeful de la Serviciul Urbanism, al primăriei, cu șeful serviciului Tehnic care încercau să-l tempereze pe părintele ce purta Evanghelia sub braț. Avea de gând să-i pună pe cei doi șefi de la Urbanism și Tehnic, să jure pe Sfânta Evanghelie. În discuție a mai intervenit consilierul PNL, Petru carcalete care-l lua de sus pe preot (Consilierul Petru Carcalete i-a fost diriginte, preotului Anițulesei ) să tacă și să asculte.
Preotul Anițulesei locuiește într-un imobil vechi, de peste 70 de ani cu încă două  familii, familii care nu i-au permis părintelui să sape canalizare prin odăile lor.
S-au făcut unele amendamente referitor la orele de patrulare în preajma școlilor, a patrulelor Poliției Locale, instituție care de la 1 ianuarie 2019 până în prezent a aplicat amenzi de aproximativ 90.000 lei ( 50.000 ) doar luna aceasta.  O altă problemă este cea a câtorva azilanți de la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți care  în jurul orei 07.15 – 08.00, se afișează în poarta internatului Colegiului ,,Eudoxiu Hurmuzachi”, luându-se de tinerele eleve.
S-a votat amendamentul cu schimbarea amenzii de la 400 – 800 lei, pentru cei care nu toaletează corect și  nu au grijă de panourile publicitare, adică dacă nu conține reclame, panoului îi va fi lipită o coală albă. În schimb contrar, amenda va urca la valoarea 800 – 1500 lei.
 Ședințele Consiliului Local, sunt lupte, sunt voturi însă ne dorim ca toate mâinile ridicate sau nu să fie spre binele urbei.

 

Iulian Iustin Melinte, Rădăuți

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here