În data de 24 martie a.c., în jurul orei 3.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat frontiera din Ucraina în România. Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului și s-a informat Sectorul PF Dorohoi – ITPF Iași, care se afla pe direcția de deplasare a aparatului de zbor, iar la scurt timp polițiștii au informat că au descoperit pe raza localității Bălinești, jud. Suceava, 8 colete cu țigări.
În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 3.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 47.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Alt caz, semnalat și transmis de purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Suceava, cms.șef Poroch Serițan Ilie
În data de 24 martie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției Frontieră Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localită îi Straja, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării colete voluminoase. Imediat, oamenii legii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea s-au dispersat în direcţii diferite către localitatea Straja. Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 6 colete cu țigări.
Coletele cu țigări au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.750 pachete cu țigăride proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 115.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Și tot ieri, 24 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat două colete cuțigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.750 pachete cu igări, de proveniență ucraineană, în valoare de 21.000 de lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Iulian Iustin Melinte, Rădăuți

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here