Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, până la ora 16.00, judetul Suceava se află sub incidența unei atentionari Cod Galben de vânt. Sunt prognozate intensificări temporare ale vântului cu viteze de 55 – 60 de km/h, trecator 70 km/h.
ISU Suceava, recomandă cetățenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panouri publicitare sau copacilor.
Totodata, ii sfatuieşte  să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești.
De asemenea, le recomandă să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lângă construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

Și nu în ultimul rând, NU aprindeți focul în aer liber!
În condiții de vânt se interzice igienizarea terenurilor prin ardere, fiind percol iminent de propagare a flăcărilor la locuințe sau la fondul forestier!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here