Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

         A învățat să citească pe când avea doar cinci anișori, iar în clasa a IX-a a obținut un punctaj aproape de maxim la o simulare a Bac-ului american.

         Miruna Elena Palaghean, căci despre ea este vorba, este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ,,Petru Rareș” din Suceava.

         Peste toate avalanșele de gripă, zăpezi și coduri care de care mai colorate, avem și mici bucurii ce reușesc să ne mai aline inimile. Tinerii sunt nebunatici, sunt zvăpăiați și mai ales sunt revoluționari căci ce e tinerețea dacă nu vis și zbor?

         Adolescenta de 16 ani de care vorbim nu pare la prima vedere ieșită din comun, ducând o viață normal, însă reușește totuși să-și cumpere timp pentru a studia, pentru a învăța un pic mai mult parcă decât restul elevilor de vârsta ei. Iubește matematica, informatica, fizica și engleza, participă la olimpiadele școlare și în plus îi place desenul în cărbune. Părinții Mirunei nu au emoții când fiica lor le-a transmis că vrea să urmeze cursurile unei universități din SUA, chiar dacă aceasta implică faptul că trebuie să dea Bac-ul american în clasa a XI-a. Declara mama adolescentei: „În clasa a IX-a a făcut o simulare la Bacalaureatul american, ea neavând făcută încă materia din liceu și totuși a luat punctaj aproape maxim. La SAT 1, engleză – matematică a obținut 760 de puncte din 800″.

         Documentându-ne, am aflat că valorile de IQ dintre 131 și 140 ating mai puțin de 3% din populație fiind o valoare extraordinar de mare. Persoanele care ating acest coeficient sunt cercetători, specialiști sau manageri foarte buni. Pe lista celor mai inteligenți oameni din lume figurează un număr de 173 de români. Din păcate nu se regăsesc printre cei care ne conduc destinele.

         Succes Miruna Elena Palaghean, oriunde vei merge! Ne pleacă valorile spre locuri nu atât mai pitorești ori mai sfinte, dar locuri cu siguranță în care valoarea omului este recunoscută și apreciată.

         Iulian Iustin Melinte, Suceava

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here