Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Cea mai veche păstrăvărie din țară o aflăm la Valea Putnei. Această localitate aparține de comuna Pojorâta, aflându-se la altitudinea de 835 m, în Pasul Mestecăniș, pe drumul ce leagă Câmpulung Moldovenesc de Vatra Dornei, la poalele muntelui Giumalău.
Aici, păstrăvari din Bucovina și Ardeal și-au dat întâlnire pentru a pune bazele Asociației ,,Păstrăvul Românesc”;. Păstrăvarii își doresc promovarea păstrăvului românesc de calitate și susțin interesul atât al crescătorilor dar și al procesatorilor de păstrăv din țara noastră. Ca membrii fondatori ai acestei asociații îi amintim pe cei de la GAL ,,Bucovina de munte”; și Fundația ,,Te aud România”;.
Lucian Preutescu, proprietarul unei păstrăvării din județul Suceava a declarat:,,… membrii își propun să creeze programe de educare a publicului în privința calității superioare a păstrăvului produs în România precum și asupra beneficiilor aduse sănătății consumatorilor”;.
Cei din asociație spun că următorul pas în realizarea obiectivului este accesarea unui program de finanțare prin fonduri europene care să ajute la implementarea planului de marketing a Asociației ,,Păstrăvul Românesc”;.
Păstrăvul indigen sau păstrăvul de munte este cunoscut sub denumirea de Salmo trutta fario, Păstrăvul Curcubeu sau Oncorhynchus mykiss fost întâlnit prima dată în apele S.U.A. de unde și denumirea de păstrăvul american. Se mai cunosc Păstrăvul Somonat și Păstrăvul Fântânel.

Iulian Iustin Melinte Suceava

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here